ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Διαθέτουμε Ποιοτικά & Αξιόπιστα Μονωτικά Υλικά για Στέγες

Στην εταιρεία Ηλίας Γεωργίου & Υιός, στην Πάτρα, θα βρείτε μια πολύ μεγάλη γκάμα σε μονωτικά υλικά, που διακρίνονται για την ποιότητά τους.

image-24041-68510224.jpg

Εξηλασμένη Πολυστερίνη

Η εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS - Extruded polystyrene) είναι ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό με βάση την πολυστερίνη. Παράγεται σε πλάκες με τη μέθοδο της εξέλασης και έχει μονωτικές ιδιότητες λόγω παγίδευσης αερίου σε κλειστές κυψελίδες.​Ένα κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι κλειστοί πόροι και η έλλειψη απορρόφησης νερού, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για εφαρμογές σε υψηλή υγρασία.

image-24039-18214534.jpg

Φελιζόλ

H Διογκωμένη πολυστερίνη (EPS - Expanded polystyrene) είναι πιο γνωστή στη χώρα μας ως φελιζόλ, ονομασία που προέρχεται από την πρώτη γνωστή εταιρεία που την παρήγαγε στην Ελλάδα. Η επιστημονικά σωστή ορολογία είναι Διογκωμένο Πολυστυρένιο, γιατί η πρώτη ύλη του EPS παράγεται με τον πολυμερισμό του στυρενίου, αλλά μέχρι σήμερα έχει επικρατήσει το όνομα πολυστερίνη.Πρόκειται για ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και σε άλλες εφαρμογές. Η παραγωγή του γίνεται από κόκκους πολυστυρολίου, που είναι θερμοπλαστικοί. Οι κόκκοι αυτοί διογκώνονται και γίνονται σφαιρίδια, τα οποία κολλούν μεταξύ τους. Η παραγωγή της γίνεται σε μεγάλα μπλοκ, που κόβονται σε πλάκες ή από καλούπια, απευθείας στη μορφή του καλουπιού.

Τσιμεντοσανίδες

Η χρήση των τσιμεντοσανίδων γίνεται στις κατασκευές και κυρίως στην τοιχοποιία. Αποτελούν υλικό άκαυστο, κατηγορίας A1 κατά DIN 4102, ανθεκτικό στην υγρασία, ελαφρύ και εύκολο στην κοπή. Οι τσιμεντοσανίδες δεν περιέχουν οργανικά πρόσμικτα, όπως -μεταξύ άλλων- χαρτί ή ξύλο, τα οποία, εξαιτίας της ευαισθησίας τους στην υγρασία, μπορεί να οδηγήσουν στο σάπισμα ή φούσκωμα του υλικού.Παράλληλα, προσφέρουν υψηλή ηχομόνωση, θερμομόνωση και πυροπροστασία.

image-24044-129805427.jpg

Υλικά Θερμοπρόσοψης

  • Διογκωμένη Πολυστερίνη (EPS)
  • Εξηλασμένη Πολυστερίνη (XPS)
  • Πετροβάμβακας
  • Επιχρίσματα Βασικής Στρώσης
  • Επιχρίσματα Τελικής Στρώσης
image-285748-thermoprosopsi.jpg
image-24043-102845504.jpg

Ασφαλτικές & Αναπνέουσες Μεμβράνες & Ασφαλτόπανα

Βάση των υλικών αυτής της οικογένειας είναι η άσφαλτος, συνήθως τροποποιημένη είτε με ΑΡΡ, είτε με SBS (ιδιαίτερα αν πρόκειται για αντοχή σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες π.χ. -20°C). Η μηχανική σταθερότητα και η υψηλή αντοχή επιτυγχάνονται με τον οπλισμό της ασφάλτου με πλέγμα πολυεστέρα διαφόρων τύπων και βαρών, ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και τη χρήση αυτών των υλικών.Χάρη στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, τόσο τα ασφαλτόπανα, όσο και οι ασφαλτικές μεμβράνες αποκτούν άριστες υγρομονωτικές ιδιότητες, που τα καθιστούν κατάλληλα για ένα πλήθος εφαρμογών τόσο σε έργα υποδομής (δρόμοι, γέφυρες, τούνελ κ.λπ.), όσο και σε κτιριακές εφαρμογές (υποστρώματα δαπέδων, στεγάνωση κεραμοσκεπών κ.λπ.).